Stel jezelf eens de volgende vraag:
Als je de naam van ons merk eraf haalt, zou de klant dan nog steeds weten dat het van ons komt?

Wij vinden dat een gesprek over je financiële toekomst in ieder geval voor een deel anders zou moeten verlopen bij Rabobank dan bij ABN AMRO. En dat service bij Audi in ieder geval voor een deel anders zou moeten zijn dan bij Skoda.

In de ideale Customer journey ervaart de klant de eigenheid van het merk. ‘Eigen’ is volgens ons het vierde kenmerk van de ideale Customer journey. Triodos heeft dat goed begrepen. Met ‘klein is het nieuwe groot’ positioneren ze zich onderscheidend.

Misschien denk je: makkelijk, zo’n merkcampagne. Eens. Mooi gemaakt, maar eigenlijk best makkelijk. Zo kennen we er nog wel meer. Maar wat Triodos ook doet – en dat zie je minder vaak – is die positionering doorvertalen naar concrete dienstverlening. Korting op je hypotheek, omdat je huis energiezuiniger is? Dat heeft echt maar heel weinig te maken met bankieren. Kwestie van ‘put your money where your mouth is.’

Kijk hier maar eens naar. Wij vinden dat een inspirerend voorbeeld van ‘eigen’. Ook als je de naam eraf haalt, weet je dat dit Triodos is.

Schrijf je in!

Vul je naam en mailadres in en ontvang tien keer per jaar ‘flowinspiration’. Een mail met inspiratie over excellente dienstverlening, video’s die raken, cases en succesverhalen die bijblijven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Translate »